Ποιμαντική επίσκεψη στην κοινότητα της Κεφαλληνίας & στο Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης

Από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος βρέθηκε στην Κεφαλληνία όπου στις 3 και στις 6 του μήνα λειτούργησε στον καθολικό ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου Αργοστολίου. Νωρίτερα μετέβη στην γειτονική συνεορτάζουσα εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου, εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος, προστάτης των ναυτικών και του Λιμενικού Σώματος.

Από τον κ. Γιώργο Χαλαβαζή (https://www.inkefalonia.gr/) μεταγράφουμε:

«Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε δοξολογία για τα Σώματα Ασφαλείας και τους σπουδαστές της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού του νησιού που έδωσαν το “παρών”. Στον εορτασμό παρέστησαν ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Βαλλιανάτος, ο σύμβουλος Δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα πολιτισμού Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης και φυσικά οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς (Λιμενάρχης Αθανάσιος Σιούτης, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπούμπης, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου Κωσταντίνος Τσιμπούκης. Επίσης το παρών έδωσαν, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, π. Γεώργιος Αλτουβάς, καθώς και ο εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι Σιμονέλ Μποάνκις, καθώς και πλήθος πιστών. Χρόνια Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν και σε όλους τους ναυτικούς!».

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος μετέβη στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου προέστη στην πανήγυρη της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, αναχωρώντας για τη Λάρισα, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κίτρους και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας συναντήθηκε και λειτούργησε για την καθολική κοινότητα της Λάρισας. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του στο Αποστολικό Βικαριάτο ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου με την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στο Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στον Βόλο. Ο Αρχιεπίσκοπος επέστρεψε στην έδρα του, στην Κέρκυρα, το απόγευμα της 12ης Δεκεμβρίου 2022.