Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Ιωσήφ»

Εγκαίνια νέας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας
Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2008

Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου η τελετή εγκαινίων και η ευλογία της νέας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων (πρώην Καθολικό Γηροκομείο) της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας. Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Αρχιεπίσκοπος και ο Κλήρος και οι Μοναχές της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και ο Αποστολικός Νούντσιος στη χώρα μας Σεβασμιώτατος Patrick Coveney ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό της Α.Α. του Πάπα Βενέδικτου. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Francois Geinoz από την Ελβετία, ως εκπρόσωπος των ευεργετών για την επέκταση της Μονάδας, οι Βουλευτές του Νομού κ. Νίκος Δένδιας και κα. Αγγελική Γκερέκου, ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη του Νομαρχιακού και Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε η παρουσία του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ρωμανού Κανιτάκη ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου, καθώς και της Κοινότητας των π.π. της Αγίας Τριάδας Υψηλής.

Ένα σύντομο ιστορικό του ιδρύματος που χρονολογείται από το 1927 ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Αρχιεπισκοπής κ. Σπύρος Γαούτσης, ενώ ο επιβλέπων Μηχανικός κ. Θεοφάνης Δεμπόνος αναφέρθηκε στην τεχνική εξέλιξη του έργου. Το ζεύγος Ανδρέας Γκούσης και Έλενα Σουέρεφ χάρισαν μερικούς μελωδικούς ύμνους, ενώ όλοι μαζί στη συνέχεια, έκοψαν την κορδέλα στην είσοδο της νέας σύγχρονης μονάδας και απόλαυσαν τη δεξίωση που ακολούθησε.

Η νέα μονάδα πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής και εγχώριας Νομοθεσίας και τα πλέον μοντέρνα συστήματα παροχής νοσοκομειακών υπηρεσιών σε άτομα τρίτης ηλικίας, ασθενείς και κατάκοιτους. Όπως όλοι επισήμαναν στα μηνύματα και στις ευχές τους αποτελεί ένα νέο δώρημα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής στην κερκυραϊκή κοινωνία κι έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το κενό που υπάρχει στον τομέα παροχής φροντίδας σε ηλικιωμένα και άπορα άτομα. Την ευθύνη λειτουργίας της νέας Μονάδας της Αρχιεπισκοπής διατηρούν όπως πάντα ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας και οι Φραγκισκανές Μοναχές της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, οι λεγόμενες και Μαλτέζες καλόγριες.

 

 

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου για την εορτή του Πάσχα