Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην Βόρεια Κέρκυρα

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΤΟΥΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου - Κεφαλληνίας και Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Αλτουβάς, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιο Μαχειμάρη.

Η επίσκεψη ήταν ουσιαστική και εκτενής, καθώς συζητήθηκαν γενικά θέματα της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας όσο και εξειδικευμένα που αφορούν τους δύο φορείς με κυρίαρχο εκείνο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Ειδικότερα:
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή της επίσκεψης στην έδρα του Δήμου, ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας όσον αφορά στις υποδομές, στην οδοποιία, στην έλλειψη προσωπικού, στα θέματα ύδρευσης-καθαριότητας αλλά και στην κοινωνική δράση του Δήμου. Επαίνεσε δε την Καθολική Εκκλησία της Κέρκυρας για το διαχρονικό κοινωνικό της έργο και τόνισε τη θετική στάση του Δήμου στο έργο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, μεταφέροντας παράλληλα, αίτημα καθολικών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για διερεύνηση δυνατότητας τέλεσης Θ. Λειτουργιών σε χώρο της περιοχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος στη γενική τοποθέτησή του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που ήρθε στην Κέρκυρα, τονίζοντας πως για έναν άνθρωπο της πόλης και μάλιστα μιας χαοτικής μεγαλούπολης, όπως η Αθήνα, ο ερχομός του σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή στη ζωή του. Αρχή του η ρήση της Α.Α. του Πάπα Φραγκίσκου «να προωθούμε και να καλλιεργούμε την νοοτροπία της συνάντησης», ενώ στόχος του η διαμόρφωση ενός ποιμαντικού σχεδιασμού, οικοδομημένου σε σταθερές βάσεις, μέσα από την επαφή και τον διάλογο με τις τοπικές κοινότητες και τους θεσμούς, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των ανθρώπων. Για αυτό και το ενδιαφέρον του εστιάζεται τόσο στην κοινωνία του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας όσο και των Δήμων Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών. Υποσχέθηκε δε την εξέταση – διερεύνηση όσων ανέφερε ο κ. Δήμαρχος στη κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Στη συνάντηση, από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, εκτός από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μαχειμάρη παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κουτσούρης Χαρίτων και Κόκκαλη Σπυριδούλα και από την Καθολική Αρχιεπισκοπή εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας κ. Γεώργιο Αλτουβά , ο Γραμματέας της Αρχιεπισκοπής κ. Σπυρίδων Γαούτσης.